Общи Условия

С настоящите общи условия се уреждат отношенията между Hotel&Villa Promenade по повод предоставяните услуги и гостите на хотела.

 1. УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ

1.1. Резервация в Hotel&Villa Promenade може да направите по един от следните начини:

 • чрез резервационната форма на сайта hotelpromenade.bg;
 • чрез e-mail: info@hotelpromenade.bg ;
 • на място в хотела.

1.2. След като получим Вашата заявка, на посочения от Вас e-mail ще получите информация за типа и броя на резервираните стаи, датата на настаняване и напускане на хотела, броя на възрастните и децата, посочени в заявката за резервация, общата сума на резервацията, както и дължимата авансово сума.  Моля, прочетете внимателно информацията за Вашата резервация и се свържете с нас, в случай че е необходима корекция.

1.3. За потвърждение на резервацията е необходимо да се заплати авансово /преди настаняването/:

 • стойността на първата нощувка, когато настаняването е за по-малко от два дни;
 • половината от общата стойност на резервацията, когато настаняването е за период по-дълъг от три дни.

1.4 Авансовото плащане следва да се извърши в рамките на не повече от  2 (два) дни след изпращането на нашия e – mail (освен ако не е договорен друг срок). Остатъкът от сумата на цялата резервация, се заплаща на място в хотела.

1.5. При пакетни или празнични предложения, следва да се заплати авансово /преди настаняването/ общата сума на резервацията. Плащане от Ваша страна следва да се извърши в рамките на не повече от 2 (два) дни след изпращането на нашия e – mail (освен ако не е договорен друг срок).

1.6. След получаване на авансово плащане, Вашата резервация е валидна и се счита за окончателно ПОТВЪРДЕНА.

1.7. При неизвършено плащане в рамките на описания срок, хотелът запазва правото си да анулира направена резервация.

1.8. Когато клиент направи резервация в Hotel&Villa Promenade, се счита, че е прочел настоящите общи условия и е съгласен с тях.

 1. УСЛОВИЯ ЗА АНУЛИРАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯ

2.1. Анулиране на направена от Вас резервация, можете да напрвите по един от следните начини:

 • чрез e-mail: info@hotelpromenade.bg ;
 • на телефон + 359 883 223 939.

2.2. При анулиране на потвърдена резервация (не важи за пакетни и празнични предложения) в рамките на 7 (седем) или повече денонощия преди датата на настаняване, клиентът не дължи такса анулация.

2.3. При анулиране на потвърдена резервация (не важи за пакетни и празнични предложения) в срок по-кратък от 7 (седем) денонощия преди датата на настаняване или  в случай на неявяване в деня на настаняването,   хотелът задържа платената авансово сума като такса анулация.

2.4. При анулиране на потвърдена резервация по пакетно предложение в срок по –  кратък от 10 (десет) денонощия преди настаняването или в случай на неявяване в деня на настаняването, сумата платена предварително по Вашата резервация се задържа от хотела като такса анулация.

2.5. При анулиране на потвърдена резервация по празнично предложение в срок по кратък от 20 (двадесет) денонощия преди настаняването или в случай на неявяване в деня на настаняването, сумата платена предварително по Вашата резервация се задържа от хотела като такса анулация.

2.6.  Hotel&Villa Promenade запазва правото си да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други, независещи от хотелиера, причини. В тези случаи хотелиерът:

 • Предлага настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени.
 • Възстановява платения от клиента депозит в 30 (тридесет) – дневен срок от датата на получаване на писмено искане за това от туриста, като не дължи неустойка на същия.

2.7 Горепосочените условия за анулации на резервации по празнични пакети са валидни. само ако при изготвянето на самия пакет не са посочени други такива.

 1. УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

3.1. Часове за настаняване и освобождаване на стаите:

Настаняване: след 14:00 ч.

Освобождаване на стаите: до 12:00 ч.

При по-късно освобождаване на стаята се заплаща допълнителна такса, както следва:

 • при освобождаване на стаята до 17:00  часа се дължи такса, според обявеният ценоразпис за късно освобождаване.
 • при освобождаване на стаята след 17:00 часа се дължи заплащане в размер  на  100 (сто)% от стойността на нощувката.

3.2. Резервациите се пазят до 24:00 ч. на съответния ден на пристигане.

3.3. Доплащане:

 • Деца до 2,99 год. се настаняват безплатно. Кошарата се предоставя безплатно, изисква се предварителна заявка;
 • Деца на доп. легло (3 – 11,99 год.) – доплащат 50 лв. ден;
 • Възрастен на доп. легло – доплащат 100 лв. ден;

Максимален капацитет на допълнителни легла в двойна стая – 1 бр..

Заб.:  Villa Promenade е само за възрастни (Adults only). Максимален капацитет на помещенията: 2ма възрастни.

3.4. В хотела не се приемат домашни любимци.

3.5. Настаняването в хотела става посредством представяне на данни от лични документи, удостоверяващи самоличността на гостите. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за защита на личните данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за туризма. Тази информация ще бъде използвана само и единствено във връзка с направените резервации и няма да бъде предоставяна за други цели.

 1. ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

4.1 Цените за настаняване в Hotel&Villa Promenade са посочени в официалния сайт на хотела: www.hotelpromenade.bg

 1. НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ

5.1. В брой в хотела /в български лева/.

5.2. С дебитна или кредитна карта в хотела.

5.3. С банков превод авансово по следната банкова сметка:

IBAN: BG68 UNCR 7000 1522 8089 27

BIC: UNCRBGSF

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

 1. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

6.1. Hotel&villa Promenade поема задължението да предостави на гостите си в пълен размер заявените и заплатените от тях услуги.

6.2. Суми за заявени, но неизползвани изцяло или частично услуги по вина на гостите на хотела, не се възстановяват.

6.3. Цените на нощувките, посочени в сайта на хотела www.hotelpromenade.bg,   включват:  9% ДДС, туристическа застраховка и туристически данък.

6.4. Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва да  бъдат заплатени отделно.

6.5. Hotel&Villa Promenade е място за непушачи. Според разпоредбите на националното законодателство, пушенето на обществени места е забранено, затова в случай на несъответствие с тях, хотелът си запазва правото да наложи, без предварително уведомление, такса в размер на 100.00 лв.

6.6. Гостите на хотела поемат отговорността да спазват общоприетите норми на добро поведение по време на престоя си в хотела. Всички разходи за нанесени материални щети на хотела се заплащат от причинилите ги лица.